Opening Schooljaar

Opening Schooljaar

Ieder jaar maken ze er op de Dr. Ivan Bogorov-College een klein feestje van.

Zo ook nu weer. Op woensdag 15 september staat het schoolplein in Dimitrovgrad (BG) vol met enthousiaste leerlingen, gestoken in hun nette kloffie, om te starten met een nieuw schooljaar.
In 2011 is Studiefonds Dana gestart met een ondersteuningsactie voor dit College. Een gymnasium met een voorkeur voor taalonderwijs. Voor de 10de keer op rij is er een afgevaardigde van het studiefonds aanwezig om voor een aantal geselecteerde leerlingen een studiepakket uit te reiken, vergezeld met een certificaat. Dit certificaat kan men verdienen door aan te tonen dat de afgelopen studieresultaten optimaal zijn geweest.

Op de eerste schooldag worden de leerlingen welkom geheten door de schoolleiding, docenten en mentoren. Afgevaardigde Yordanka Blagoeva reikt de certificaten uit

В ПЕГ Д-р Иван Богоров наградиха най- изявените ученици

In PEG bekroonde Dr. Ivan Bogorov de meest uitmuntende studentene

С церемония, на която бяха отличени най-изявените ученици на ПЕГ “Д-р Иван Богоров” започна празничния 15 септември в езиковата гимназия.

Приветствие отправи директорът на училището Красимир Кръстев. По традиция той удари първия училищен звънец и лична менче с вода, за да е успешна новата учебна година. Първи в гимназията пристъпиха три паралелки осмокласници.

За десета поредна година бяха връчени и стипендиите на холандската фондация „Стихтинг студифондс Дана“. Йорданка Благоева от името на учредителите поздрави отличените през тази година – Иван Нечев, Румяна Вълчева, Денис Хубенов, Марина Петкова и Кристиана Иванова.

Учениците получиха награди под формата на учебници и учебни помагала. Наградите на холандската фондация се връчват за постижения на национални и областни състезания и олимпиади.

De feestelijke opening van 15 september op de taalschool begon met een ceremonie waarbij aan de meest prominente leerlingen van PEG “Dr. Ivan Bogorov” certificaten werden uitgereikt.

De directeur van de school, Krassimir Krastev gaf een groet. Traditioneel luidde hij de eerste schoolbel en een persoonlijke waterfles om het nieuwe schooljaar tot een succes te maken. Drie achtste-klassers waren de eersten die naar de middelbare school gingen.

Voor het tiende jaar op rij zijn de beurzen van Stichting Studiefonds Dana uitgereikt. Yordanka Blagoeva feliciteerde namens de oprichters de winnaars van dit jaar – Ivan Nechev, Rumyana Valcheva, Denis Hubenov, Marina Petkova en Kristiana Ivanova.

De leerlingen ontvingen prijzen in de vorm van studieboeken en leermiddelen. De prijzen van de Nederlandse Stichting worden uitgereikt voor prestaties op nationale en regionale concoursen en Olympiades.

Geef een antwoord